Was het lekker? Nog tips of wensen? 


Uw naam *
E-mailadres
Uw bericht *
Esther Jansen van Jorksveld 22-12-2013
Er zal meer moeten gebeuren, dan alleen samen gezond eten. Goed initiatief. Dat is het zeker. Kinderen bewust maken van gezond voedsel is de eerste stap. Maar wat is er nog meer nodig? Zelf ben ik moeder van 5 kinderen van 3 tot 19 jaar.Ik heb er een artikel over geschreven. Heel graag uw mening hierover, want samen staan we sterk.http://www.natuurlijkgevarieerd.nl/185091047

Sandra 28-04-2013
Donderdag 25 april hebben ze bij ons op school voor het eerst de warme maaltijd geprobeerd. Zelf ben ik overblijfouder en wist ik niet wat ik hiervan moest verwachten. Er was een groep van 30 kinderen, die gingen rustig aan de gezellig gedekte tafels zitten. Het zag er erg gezellig uit. Wat mij opviel was dat ze rustig gingen eten, na wat uitleg. Vaak is het in een klas onrustig tijdens het overblijven en moet je regelmatig vragen of het rustiger mag. Hier was dat niet nodig, er werd rustig gepraat tijdens het eten, het ging er erg relax aan toe. Ik heb het als erg leuk ervaren en enthousiaste kinderen gezien.

Amina 26-04-2013
Dit is een van de belangrijkste initiatieven die ik ken, ik bewonder jullie moed en doorzettingsvermogen, en ik hoop, ik voor mijn eigen kinderen dat jullie landelijk gaan opereren! Veel succes!

Anke 26-04-2013
Onze kinderen zijn onze toekomst. Om te kunnen presteren hebben ze goed en gezond voedsel nodig. Niet voordat ze naar bed gaan, maar overdag! Prachtig initiatief!!!

Dieuwertje Crasborn 21-03-2012
Tijd Voor Eten en JOGG zijn beide fantastische initiatieven die ik graag naar de regio Venlo zou halen. In mijn ogen creeer je de ideale JOGG-beweging door een integrale aanpak vanuit lokale/regionale publiek private samenwerking. Laat kinderen, hun ouders en (professionele) verzorgers leren dat gezonde duurzame voeding dicht bij huis geteelt en gekocht kan worden en laat de leveranciers van voeding binding voelen met de kinderen en volwassenen die zij voeden.

Linda Blankhorst, 27-02-2012
De samenwerking met Tijd voor Eten was voor ons heel leerzaam. We hebben ervaring opgedaan met verschillende lunchformules en zijn geïnspireerd geraakt om méér te gaan doen. Gezonde voeding heeft dankzij Tijd voor Eten meer prioriteit gekregen bij Op Stoom. We gaan nu aan de slag met een aantal experimenten op dit gebied: een gezond ontbijt tijdens de VSO (voorschoolse opvang), en de implementatie van een gezonde lunch op een aantal van onze TSO's. De rekenmodellen hiervoor zijn in ontwikkeling, maar we verwachten dat het redelijk betaalbaar kan blijven als we het goed aanpakken. De samenwerking met Tijd voor Eten verliep goed, we zijn ook blij met de gezamenlijke pr die rondom het project werd georganiseerd. Kortom: een leuk en leerzaam project waar veel kinderen van gaan profiteren! Linda Blankhorst, manager Op Stoom

Geraldo Vallen 04-02-2012
Mijn naam is Geraldo Vallen en ik reageerde op een stukje dat Doris schreef in het Parool. Ze had een mooi pleidooi over een gezonde lunch op school maar ik miste iets over drinken. Zeker als het gaat over de jeugd zijn frisdranken de grote vetcellenvullers. De bronwater sector speelt hier handig op in maar er bestaat ook nog zoiets als kraanwater. 20 jaar gelden wisten we niet beter,maar tegenwoordig denkt met dat het drinkwater alleen nog uit de super markt komt. Er valt veel te besparen als men kraanwater op de agenda weet te zetten. Niet alleen is het bijna gratis uit de kraan,het bevat geen calorieen en wordt het door de waterleidingen in Nederland nog duurzaam geproduceerd ook. Je vraagt je af waarom we met het drinken ervan ooit zijn gestopt. Met de opbrengst uit de verkoop van onze duurzame kraanwater bidons en kraanwater tappunten financieren wij water projecten in de derde wereld. Alle reden dus voor Doris en mij om samen werk te maken om op school met een goed plan te komen zwaarlijvigheid tegen te gaan. Het is de hoogste tijd om gezond verstand te gebruiken en bij het oplossen van deze problemen. Tijd voor eten tijd voor drinken. Liefst kraanwater.

Wilma 02-02-2012
Over JOGG ( jongeren op gezond gewicht ) en PPS, private en publieke samenwerking, De balanstop 26.01 in Den Haag. Als je uitsluitend ' big food' een vinger in de pap geeft, dan kun je op je op je resterende vingers natellen dat er niet alleen een gezonde appeltjes op het menu komen, maar ook zogenaamd gezonde frisdranken, instant soepjes en snelle tussendoortjes. Is dat wat kinderen nodig hebben?’

Rona Vree 30-01-2012
Ja ook ik heb ervaring met een schoolkantine, in Thailand in ons geval. Ik was daar hoofd van de kantinecommissie en leidde de vergaderingen tussen de cateraar en de school vertegenwoordigers. Helemaal gezond was het eten ook niet altijd en groente en vezels jammer genoeg moeilijk te verkopen maar er was tenminste wel variatie. Mijn kinderen vonden het in ieder geval veel lekkerder dan een boterham mee naar school.

Julia 30-01-2012
Mijn kinderen hebben zo'n 2 jaar op een kinderdagverblijf in Spanje gezeten. Hier kwam 's ochtends de kok rechtstreeks van de markt naar de school om vers eten te maken. Elke dag werd er dus een warme, gezonde en verse maaltijd bereid. Natuurlijk betaalden wij hier voor maar dan nog... Mijn kinderen aten daar alles: tonijn, linzen noem maar op. En elke middag een soepje, warme maaltijd en een toetje. Echt super. In de avond hadden wij natuurlijk helemaal geen stress meer voor het koken. En kinderen stimuleren elkaar tot eten. Als die mogelijkheid toch hier ook was...

Marianne, op stoom 13-01-2012
'Tijd voor eten' is in mijn groep 8 goed aangeslagen. De gedekte tafels maakte een verzorgde en gezellige indruk. De tafels hebben de kinderen direct aan elkaar geschoven ... 'hallo' gezelligheid! De meeste kinderen hebben het desembrood opgegeten. Ze vonden het ander brood dan normaal maar het brood is goed be-, en gevallen. De soep vonden ze écht lekker. De appels werden ook haast allemaal opgegeten. In de klas staat een appelsnijder, daar hebben ze bijna allemaal gebruik van gemaakt. Om 12.50 uur was de klas klaar met eten en werden ze toch wel wat onrustiger. Door snel op te ruimen konden ze snel kaarten/kwartetten. Dit gaf weer wat rust. Een rommelige klas geeft hoe dan ook wat onrust. Een hulp in de klas is prettig en echt nodig op 24 kinderen. De organisatie is naar mijn beleving goed gegaan. Alles was op tijd in de klas. Voor de organisatie zelf had het wel goed geweest om tijdens het eten ook in mijn groep te komen. Ik weet niet of ze dat in andere klassen hebben gedaan. Juist de hogere klassen kunnen goed verwoorden wat ze van zo'n actie vinden. Voor sommige kinderen was 1 boterham, 1 kop soep, 1 appel net iets te weinig, dit betreft vooral de kinderen die bijvoorbeeld de boterham of appel opzij hebben gelegd. Bij mij zouden ze het wel iedere dag zo willen. Voor mij was dit een leuke uitdaging en voor Op Stoom absoluut een goede actie om jezelf op de kaart te zetten. Complimenten voor de organisatie. Er zijn altijd nog wat puntjes op de i te zetten maar voor een eerste keer verliep het erg goed. En de kinderen kun je nog wat leren over duurzaam, milieu etc. Het is interessant om de docent bij een pilot wat meer te betrekken.

Edgar 17-12-2011
"Ik zie om mij heen in Amsterdam Nieuw West hoe scholieren tijdens hun pauzes in de supermarkten complete schappen met zakken chips leegtrekken. Ik zie dat kinderen in Nieuw West nooit met de fiets naar school gaan. Iedereen zit in de tram en de metro. Geen wonder dat kinderen steeds dikker worden. Doris Voss heeft met Tijd voor Eten een geweldig initiatief genomen. Met lokale producten een gezonde en lekkere lunch samenstellen voor scholieren. Daar kan Nestlé helemaal niets aan toevoegen! Go Doris!" Edgar van Lokven (Owner, Projectbureau BMO)

Frits op ten Berg 09-12-2011
Ik denk dat goed eten op school van onschatbare waarde is voor een aantal hele belangrijke dingen. De gezondheid van de kinderen, plezier in het leren, de toekomst van een bewuste omgang met eten, de ontwikkeling van hoogwaardige en duurzame voedselketens, etc. Dus wat mij betreft is bijna geen prijs te hoog.

Hanke Geertsema en Jan-Frederik Ceulen 09-12-2011
Zoals je weet ondersteunen wij jouw werk "tijd voor eten" al jaren. Wij zouden als ouders van kinderen op de Nicolaas Maesschool in Amsterdam het zeer fijn vinden als onze kinderen een warme, biologisch verantwoorde en dus gezonde lunch kregen voorgeschoteld op school. Niet alleen omdat dit het klimaat in de school, rustig eten tussen de middag goed zou doen, maar zeker ook de gezondheid/energie en dus het leervermogen van onze kinderen. Wij willen daar met liefde tussen de 3 en 4 euro per keer voor betalen. Met veel groeten Hanke Geertsema en Jan-frederik Ceulen

Cara Crisler 09-12-2011
Ik vind persoonlijk dat de scholen ontzettend weinig van ouders vragen. Ik kom uit de V.S. waar het natuurlijk heel anders is, en op het gebied van gezond eten is er een berg werk om te doen. Maar toch worden ouders heel goed bijgetrokken, vooral met fondsenwerving over allerlei onderwerpen. Ouders geven regelmatig geld voor b.v. leuke uitjes, voorzieningen, feestjes. Ik ben er erg mee eens dat voor twee-verdienende ouders die gezonde kinderen willen opvoeden, scholen spelen een zeer belangrijke rol. Het lijkt mijn een aangenomen verantwoordelijkheid dat ze een gezonde leefmilieu aan elke kind bieden. In plaats van TSO overblijfjuffrouwen betalen, zou ik graag 6 euros per dag betalen voor een gezonde maaltijd per mijn twee kinderen. Dit hoeft geen uur een 15 minuten te duren (wat zij nu hebben: 20 minuten eigen boterhammen eten, en de rest speeltijd). Maar er moet wel een kantine een eetplaats komen te staan! Succes Doris! Groetjes, Cara

Catharina Verveer 09-12-2011
Ik heb twee kleinkinderen, een kleinzoon van 2 jaar, die 2 dagen per week de crėche bezoekt en een kleindochter van 4 jaar, die op de basisschool zit en elke dag van haar ouders als lunch een trommeltje met brood meekrijgt. Af en toe klagen de ouders over het volgende; het brood wordt niet of maar voor een klein deel opgegeten. M.i. komt dit door het feit, dat het trommeltje niet koel wordt bewaard en de inhoud daarom niet lekker genoeg is. Ook wordt er door de juf niet op toegezien, dat het eten wordt opgegeten. Daarnaast vind ik, dat de kinderen zolang op school verblijven, dat een goede warme lunch tussen de middag eigenlijk een must zou moeten zijn. Daarbij is ook extra begeleiding bij de lunch nodig om er voor te zorgen, dat de kinderen voldoende eten. Voor een lekkere lunch en een goed gevoed kind hebben de ouders zeker geld over. a. je spaart geld uit voor het zelf gemaakte eten. b. je bent verzekerd van een goed gevoed kind. Dat geeft rust. Dat is heel veel waard en moet ook worden uitgedrukt in geld.

Ariane 05-12-2011
Beste Doris, Wij hebben op onze school wel de mogelijkheid tot overblijven maar deze voorziet alleen maar in melk en soms ook karnemelk. verder moeten kinderen zelf brood en/of andere zaken meenemen. ik zou er groot voorstander van zijn als kinderen een lunch kunnen krijgen die gezond is, waarbij alle kinderen hetzelfde eten en waar ze ook nog eens gezellig met elkaar aan tafel zitten. Ik begrijp het indien daarvoor een kleine bijdrage van ouders voor nodig is. groet, Ariane

Anke 05-12-2011
Als moeder een overblijfkracht kan ik zeggen dat ik zeker bereid zou zijn om meer voor de TSO te betalen dan wat ik nu betaal (€ 2,20 per kind per keer). Als mijn kind op school eten krijgt, bespaar ik natuurlijk ook brood en beleg en (pakjes) drinken dat ik normaal gesproken meegeef. Dat bedrag (ca. 50 ct. per kind per dag?) betaal ik zonder moeite meer. Daarnaast zou ik ca. 1 euro per kind per dag extra over hebben omdat mijn kind dan elke dag gegarandeerd goed eet tussen de middag. In totaal zou het dus € 3,70 per kind per dag mogen worden (of zeg tussen de € 3,50 en de € 4,00. Wat het eventueel meer kost zou m.i. door de school betaald moeten worden of door de kinderopvangorganisatie. Daarbij wil ik aangeven dat het schoolgeld naar mijn idee ook zeker op de school waar mijn kinderen zitten (Bloemendaal) makkelijk verdubbeld of verdriedubbeld zou kunnen worden. Iedereen kan bedenken dat je voor € 55 per kind per jaar niet al te veel kunt verwachten. Zeker als het bedrag niet in 1x betaald hoeft te worden (maar bijv. in drie of vier termijnen, of maandelijks) zou tussen de € 100 en € 200 per kind per jaar heel acceptabel zijn. Mits daar goede dingen tegenover staan. Zoals onder andere gezonde voeding.

Petina 30-11-2011
Vandaag Tijd voor Eten op de Zuiderpolder in Haarlem.Pasta penne met een huisgemaakte tomatensaus en geroosterde groenten geserveerd aan de kinderen van de bovenbouw. De pasta mochten zij extra versieren met heerlijke tomaatjes, worteltjes, verse basilicum en Parmezaanse kaas.Daarbij nog een breekbroodje met olijfolie of echte boter.En als toetje een appeltje uit de hand. Het was zo leuk om te zien hoe de kinderen reageerden. Hun TSO lokaal was even een echt restaurant met bediening en ja .....een warme lunch. Ze namen de tijd en hebben echt van alles geproefd. Sommigen namen zelfs voor een tweede keer. Tijd voor Eten, het was heerlijk te zien hoe de meeste kinderen zaten te smikkelen en gezellig met elkaar zaten te kletsen. Net zoals in een echt restaurant!

Lucie 16-11-2011
Gisteren met kinderen en teamleden genoten van een goede en lekkere lunch.Wat een prima verzorging! Het zou fantastisch zijn als we hier een structureel aanbod van kunnen maken!


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 0 - 20 (totaal: 152 berichten)