Was het lekker? Nog tips of wensen? 


Uw naam *
E-mailadres
Uw bericht *
Raymond Kloos (Dana&Tamar) 29-06-2007
Zie artikel hieronder, afkomstig van de (overigens zeer informatieve) site van de 2-de Dalton school http://www.2edalton.nl Waarom zij wij niet enthousiast? Tijd voor eten (door Elisabeth van Stekelenburg) Tijd voor eten is dit keer in de binnentuin. Tafels kleurig gedekt, iedereen druk in de weer, vlaggetjes wapperend in het zonlicht. Vandaag komt de gemeente Amsterdam op bezoek... De afgelopen weken zijn alle klassen van het Hygiëaplein tussen de middag uit eten geweest in het restaurantje van stichting Tijd voor eten, gevestigd in buurthuis Olympus aan de overkant. De kinderen en ouders zijn erg enthousiast over dit project, dat volgend jaar een vervolg krijgt voor alle kinderen van de 2e Daltonschool. Het streven is letterlijk "Tijd voor eten": kinderen hoeven niet binnen 10 minuten een boterhammetje naar binnen te proppen, er wordt samen gegeten en geproefd, er is aandacht voor smaakontwikkeling en verantwoorde voeding. De pers gaf de laatste tijd veel aandacht aan dit prachtige initiatief van Doris Voss. Het verdient dan ook alle steun om de middelen die nodig zijn beschikbaar te krijgen. In de plannen voor verdere professionalisering van tussen schoolse opvang zou dit prima passen. U en uw kind kunnen die steun bieden met een reactie in het gastenboek op www.tijdvooreten.nl. Hier vindt u bovendien foto's van de kinderen.

Jaap Hoek Spaans 26-06-2007
Ik ben voorzitter van Groene Hoed en sponsor van Tijd voor Eten. Het beste voedsel uit de omgeving van Amsterdam voor kinderen in Amsterdam. Bedacht en vorm gegeven door Doris Vos. Op een buitengewone eigentijdse manier bijdragen aan een gezonde samenleving. Hoe klein ook gestart groot in betekenis. Velen kennen het project en moeten nu maar met ons de uitdaging aangaan om dit veel groter, breder en betekenisvoller te maken. Dit IS volgens mij wat de stad Amsterdam bedoelt met haar Voedselstrategie.

reactie bezoeker TVE, 20-06-2007
Iedereen vindt gezond eten belangrijk, maar inderdaad, ik herken jouw verhaal over de omslag in denken. In veel Scandinavische landen krijgen kinderen al een gezonde maaltijd op school. Nederlandse schoolbesturen vinden gezond eten vooral een zaak van de ouders, daar ligt natuurlijk wel een primaire verantwoordelijkheid. Gezond eten op scholen vergt wellicht een omslag in ons systeem van schoolgaan, kinderopvang, naschoolse opvang, werkende ouders, die hele cyclus. Dat doe je niet even snel. Maar wel belangrijk lijkt me, dat er mensen zijn die dit oppakken en die dit belangrijk vinden. Schoolbesturen vinden iets nieuws vaak lastig in te bedden in hun huidige schoolpraktijk. Ook dat vergt een omslag. Nu gezonde voeding in Amsterdam ineens een politiek item is, liggen zaken wellicht anders. Ik ben in ieder geval erg benieuwd met jouw ervaringen op de Europaschool.

Stephan Castricum 16-06-2007
erg leuk om vorige week voor jullie gekookt te hebben! groetjes Stephan

timo 2E DALTONSCHOOL 16-06-2007
ik vond het heel erg lekker vooral de wortoltjes vont ik lekker

Ellen de Jong 13-06-2007
Ik vind dit zo'n fantastisch initiatief! Timo (groep 2/3) en Selas (1/2b) vinden het ook erg leuk. Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat dit op onze Europaschool vaker kan per klas. School is druk doende met de professionalisering van de overblijf. Een kans voor Tijd voor Eten?! Groet Ellen de Jong (Europaschool)

Paul Born 11-06-2007
Jammer dat het concept 'tijd voor eten' zo laag op het prioriteiten lijstje van de Europaschool en/of Esprit scholengemeenschap staat. De kinderen zijn doorgaans enthousiast, de kwaliteit van de maaltijden is bijzonder goed én zeer gevarieerd. Voor de kinderen is het is een rustpunt midden op de dag met daarbij aandacht van en voor de mensen in hun omgeving (in dit geval een heus restaurant) Op deze manier leren kinderen spelenderwijs, te waarderen hoe om te gaan met eten en alles wat daarmee te maken heeft. Liam, groep 5, heeft het regelmatig over 'tijd voor eten', hij zou het ontzettend jammer vinden als het niet meer door gaat.

Fam.Mossel 10-06-2007
Semmie (groep 5)en Morris (groep 8) snappen niet dat ze zoooo weinig naar tijd voor eten gaan.Het is altijd zoooo gezellig en het eten is ook heel lekker.Dus er moet een M voor TVE komen te staan de M van MEER aub groeten Fam.Mossel (europaschool)

martine 10-06-2007
na het lezen van het stukje in NRC van zaterdag 9 juni ben ik meteen geinteresseerd. Overblijf, nuttige zaken (waar komt melk vandaan), overgewicht etc. de combinatie is volgens mij een gat in de markt. Politiek en ouders en scholen en ondernemingen uit de buurt wordt wakker, dit is de kans om allerlei prangende problemen aan te pakken.. Ik ga meer mensen in mijn omgeving attent maken op dit initiatief en natuurlijk mij zelf ook..

line dondorp 10-06-2007
Beste Doris, de favoriete soep van mijn zoon is brandnetelsoep. (?) Ja, mam dat heb ik gegeten bij 'tijd voor eten'. Dit is zo'n leuk voor kinderen dat 1 x in het half jaar echt te weinig is. Ik, moeder van Simon en Hannah (europa school). wil dolgraag dat tijd voor eten blijft en dat er vaker voor min kinderen gekookt wordt. groet Line Coops Dondorp.

Peter Nieuwland 06-06-2007
Wat een fantastisch initiatief. Juist nu er zoveel aandacht is voor buitenschoolse opvang, overblijf, beweging en gezond eten voor kinderen lijkt een project als "Tijd voor Eten" een uitgelezen kans voor politici en beleidsmakers om de daad bij het woord te voegen onder het motto: "Tijd voor Actie!". Het gebeurt tenslotte niet vaak dat (aanzetten tot) oplossingen in de schoot geworpen worden. Als nieuwbakken vader snap ik het grote belang erg goed en hoop ik zeer dat "Tijd voor Eten" van Doris Voss de kans zal krijgen om zich verder te ontwikkelen. Peter Nieuwland, European Investors.

jacob 06-06-2007
de kok was dof

lilian 05-06-2007
ik heb nog nooit het toetje gegeten.ik vont het heel lekker ,nog bedankt.

elizabeth 05-06-2007
ik heb nog nooit dat geproeft.maar het was lekker

fanny 05-06-2007
ik von het heel leuk en heel leker en het toetje vooral

chanah 05-06-2007
dit zal ik wel elke dag wilen

tessa 05-06-2007
ik von het heel leuk . ik wil dit wel elken dag.

tara 05-06-2007
ik wil dit wel elken dag

ciara 05-06-2007
ik vond het heel lekker.

pieter 05-06-2007
het is heel lekker echt lalle maal ikvoon de slaa met de dipsaus lekkkerst dag!


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 100 - 120 (totaal: 152 berichten)