TomatensoepRecept tomatensoep

Ingredienten:

  • Bleekselderij 1st
  • Knolselderij 1st
  • Winterpeen 2st
  • Witte ui 3 st
  • Knoflook 3 teentjes
  • Cherrytomaatjes 3 kg
  • Trostomaatjes 5 kg
  • Tomatenpuree 500gr
  • Prei 3 st.
  • Rozemarijn 1 handje
  • Tijm 1 handje
  • Peterselie 1 bos
  • Basilicum 2 bossen
  • Laurier 3 blaadjes

Bereiding:

Snij alle groenten, op de tomaatjes na, fijn in blokjes. Fruit deze vervolgens in een grote pan. Voeg hier de fijngesneden kruiden, op de basilicum en laurier na, aan toe.

Als alles begint te kleuren en geuren voeg je hier de tomatenpuree aan toe, en bak deze kort mee. Vervolgens kunnen de gesneden tomaten aan toe worden gevoegd, en bak deze kort mee. Giet hier water bij totdat alles goed onder staat en laat het geheel minstens twee uurtjes met de laurier sudderen. Voeg eventueel tussentijds een beetje water toe.

Haal de laurier blaadjes uit de soep. Zorg dat ze allemaal verwijderd zijn. Voeg de basilicum toe en pureer vervolgens alles fijn met een staafmixer of keukenmachine. Hoe gladder/langer hoe beter. Eventueel kan er bij de soep nog room worden toegevoegd om deze wat zachter van smaak te maken. En mochten de kinderen dit lekker vinden is de soep heerlijk met wat geraspte kaas.

Courgette/ doperwtensoepSoep

Ingredienten:

  • Courgette 4 kg in stukken gesneden
  • Doperwten 1 kg
  • aardappels 500gr geschild en in stukken gesneden
  • Prei 5 stuks in ringen gesneden
  • Rozemarijn 1 handje fijngesneden
  • Peterselie 1 handje fijngesneden
  • dille 1 bos fijngesneden
  • bieslook 1 bos fijngesneden
  • knoflook 3 teentjes fijngesneden
  • room 3 liter op plantaardige basis

Bereiding:

Fruit de prei, aardappels, rozemarijn, peterselie, knoflook met de courgettes in een ruime pan met olijfolie. Voeg hier vervolgens een hoeveelheid water aan toe, tot dat alles goed onderstaat(dat alles zwemt in de pan) en breng langzaam aan de kook.

Wanneer het geheel kookt voeg je de doperwten aan toe met de dille en kook 5 minuten door. Giet hier de room bij en laat een half uurtje sudderen. Pureer vervolgens alles goed glad in een keukenmachine of met de staafmixer. Voor het serveren de fijngesneden bieslook door de soep roeren. En klaar.